21. maj 2012

Mit fristed

Ih hvor jeg elsker min have. Er SÅ glad for, at da vi købte hus prioriterede at have en stor have, taget i betragtning af, at vi bor i et villa-kvarter. Haven har fået et ordentligt løft i år; der er lagt skærver i bedene rundt om huset, hvor ukrudt ellers hærgede og drev mig til vanvid. Køkkenhaveafdelingen har ligeledes fået skærver, vi har fået sat drivhus op og indrettet det med pileflet-kasser, anlagt ribs-, blåbær- og hindbærbede. Fået sat et afskærmende hegn op og beplantet roser, klematid og humle, som vokser op af. For mig er det ren terapi at gå i haven og plante, nipse og vande -på samme måde som at sidde foran symaskinen..   
 Rhododendron'erne står SÅ flot lige nu. De har fået nyt jord, og min mand har anlagt en lille gågang, da græsset på netop dette sted bliver meget slidt.
 Har vist fået udpint mine rabarber, så de er lidt små i det, derfor er to nye kommet til. i krydderurtebedet vokser løvstilk, citronmelise, oregano, timian, mynte, rosmarin og purløg. Og så har ribsbedet stået model til min debut i at ligge fliser (en smule skævt, men det pynter alligevel..)
 I drivuset står Lupiner og Stokroser til forspiring. Og op af vores afskærmingshegn til køkkenhave-afdelingen vokser to humle, fem klematisser og to roser. I drivhuset vokser tomat-, peberfrugt-, agurk-, ananaskirsebær-, chili og vindrueplanter -glæder mig stort til at høste lækkerierne.

5 kommentarer:

 1. Ville ønske jeg havde grønne fingre - måske hvis jeg havde tiden til det..
  Men nej, man skal nok TAGE sig tiden til det.. (det gælder vel nok for det meste)..

  Men et par rhododendron har jeg dog og jeg ELSKER deres smukke blomster - smiler til dem hver morgen når jeg sætter mig ud i bilen og kører på arbejde :o)

  God dag i solskinnet

  SvarSlet
  Svar
  1. Herhjemme prøver vi os lidt frem.. Det meste er meget logisk, men når det kommer til beskærings- og gødningstidspunkt, så min mor med på råd..
   Jeg er vokset op med en lækker køkkenhave, og selv efter jeg flyttede hjemmefra gik jeg ofte på rov i min mors skattekammer -derfor elsker jeg nu at have mit eget.
   Også god dag til dig!

   Slet
 2. Ah det ser dejligt ud! : )

  SvarSlet
 3. Anonym13:02

  Hej barbara

  Lækker veltrimmet have......har du selv lavet de der Hvidekassertildrivhuset skjulere???
  Ellers kunne jeg da rigtig godt tænke mig at vide hvor du har fået fingre idem??

  KH Louise

  PS. det er en hyggelig blog du har

  SvarSlet
 4. Hej Louise,
  Mange tak for de søde ord :0)
  Nej det kan jeg ikke prale af. De er fra Jem&Fix eller Harald Nyborg, kan ikke helt huske hvor. Prøv at tjekke deres kataloger på nettet. Jeg mener dog også man kan få dem Bauhaus og Silvan..
  Kh Barbara

  SvarSlet