16. juni 2012

Køge-by i str.forholdet 1:10

Idag har vi været på familietur til Kjøge mini-by. "Byen" er Køge år 1865 opført i størrelsesforholdet 1:10. 

Vi fik en guidet tur, hvor vi først så de frivilliges værksted, hvor alt fra fundament, til mini-mursten, dørhåndtag og vinduer blev fremstillet -hvilken tålmodighed, at sidde med de små dimser. De havde forskellige arbejdsgrupper; en historiker-gruppe fandt billeder af og historie om bygningerne, en arkiteksgruppe, en murstens/tegl-fremstillingsgruppe, tømrer, malere mm samt en botaniker-gruppe, som lagde en dyd i at fremdyrke de små træer. Bagefter gik vi en tur i mini-byen og så alle de flotte huse med utrolige detaljer -et besøg som varmt kan anbefales!

 Herunder ses "skipper-kroen", en hyggelig restaurant som serverer gammeldavs dansk mad. Det første billede er bygningen som den så ud 1865 (i miniformat) og højre billede, som den ser ud idag.
 Kommer du forbi Køge kan det varmt anbefales at bruge en times tid i Mini-byen, og derefter gå en tur i byen og finde de gamle bygninger (og så er Skipper-kroen også altid et besøg værd).  Og kommer du ikke forbi, så er stedet også god til en udflugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar