19. november 2012

Stadig køkkenhavekræs

Selvom langt det meste af køkkenhavens kræs for længst er spist og sunket, så er der nogle afgrøder, vi stadig nyder. Dette er gulerødder og jordskok. Gulerødderne er små men smager skønt. De allermindste (som jeg simpelthen ikke gider ordne) får kaninerne, men dem som bare har en smule størrelse bliver brugt hele fx bagt i ovnen med kartofler og krydderurter.
Jordskokkene er til gengæld rigtig flotte, der er nogle ordentlige basser i blandt. Forleden da jeg ikke havde fået planlagt aftensmad, blev menuen jordskoksuppe, og idag har jeg ristet nogle af, som skal bruges i en salat på arbejdet imorgen. Det er fantastisk bare at kunne gribe en spade, grave og så er der grøntsager på bordet.
Lige nu ærger jeg mig over, at rødbederne er gået til samt at jeg ikke fik sat grøntkål.. Det kunne altså have været lækkert nu. Grøntkål kan vi derimod forhåbentlig nyde næste år i store mængder, da jeg har gemt en masse frø fra sidste år. Mon ikke de kan blive til noget..


20 kommentarer:

  1. Ej hvor fantastisk! Det er så skønt at kunne trække sine egne grøntsager op af jorden - og så har I kaniner. Det er jeg meget misundelig på :-)

    SvarSlet
  2. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet
  3. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien

    SvarSlet