10. april 2010

Havesyslerier

Hvis der er noget jeg elsker, så er det vitterlig at kunne høste af de anstrengelser jeg gør mig. Og med en køkkenhave, må man sige at dette kommer til udtryk. Da vi flyttede i hus for 2 år siden nu, lavede min skønne mand straks 4 højbede til mig. Sundhed og mad betyder rigtig meget for mig og tanken om selv at kunne dyrke afgrøderne (i stedet for at ribbe min mors vidunderlige og store køkkenhave) gør ligesom huslivet/havelivet fuldendt. Højbedene er tilpas store, så man rigtig kan høste en masse grøntsager i løbet af sommeren og efteråret.
Har en veninde med den skønneste gamle have. Den er fyldt med frugttræer og bærbuske som bare gror vildt. Herhjemme skal haven dannes på ny, så vi købte sidste år podede æble og pæretræer (dem med 3 sorter på ét træ), ribsbuske, solbærbuske og blåbærbuske. Flere skal komme til i år, så vi bare kan fylde os med alle de dejlige vitaminer og pragtfulde smage som haven kan byde på.

Sidste weekend var børnene og jeg så i haven; blade blev fjernet, gamle gulerødder, pastinakker og rødbeder gravet op af jorden og så gik snakken på sidste sommer, hvor lillepigen kunne gå og plukke ærter og bare guffe i sig.
NØJ HVOR JEG GLÆDER MIG TIL DEN TID KOMMER!!!
Vi går sågar på "rov" og har faste steder, hvor kommunen har valgt at plante bærbuske, som vi bare kan smage på når vi ligger vejen forbi -det er da herligt!!

I år har vi udvidet køkkenhaven lidt. Ved børnenes legehus har vi opsat 4 pileflets-kasser, hvor der kommer selvvandingskasser i, og så skal der plantes jordbær og sås ærter. Så kan de smovse i sig imens de leger.

Idag fik jeg så planlagt, hvilke planter vi skal have i vores højbede; squash, rosenkål, jordskokke, salat, porre, rødbeder, spinat, rabarber, gulerødder, pastinakker, selleri og bønner samt purløg og persille. Resten af krydderurterne tror jeg, jeg vælger at rykke i krukker foran vores terrassedør, så er de lige i nærheden af køkkenet.

Nu skal vi bare have varme i luften, så der kan sås, vandes og nydes..
Hep på sol og sommer!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Jeg synes jeres have og ikke mindst planerne for den lyder dejlige. På denne årstid har man næsten ikke lyst til andet end at lege på græsset og rode i jorden.

    Masser af forårshilsner fra Fejø.

    SvarSlet
  2. Nej det kribler i én og hver dag når vi er hjemme fra insitution og arbejde, så er vi ude og lege.. vi spiser også ude under den overdækkede og NYDER det dejlige forårsvejr!!
    Forårshilsner retur til dig :0)

    SvarSlet