16. november 2012

Så er der høvl..

Ja, gæt engang hvad vi fandt i kaninburet igår -sørme to unger. Den skarpe læser vil måske huske dette indlæg, hvor jeg fortalte om vores to "hun"-kaniner, som havde fået unge. Det var ret så stort et chok, da vi jo havde troet det var to hunner, vi havde anskaffet os. Nå, lille "Krøl", som ungen hedder, trives på bedste vis og er simpelthen SÅ kær og hænger på storepigens arm konstant.
Selvom vi selvfølgelig fjernede hannen (ja vi måtte jo lige spore os frem til hvem hannen var..), lige efter vi opdagede det. Så var det åbenbart for sent, for de må have parret sig igen lige efter, for nu er vi på den igen.. Har her efterfølgende læst at hannen vil parre hunnen lige efter eller under fødslen! Så det forklarer jo sagen. Stakkels hun!

Nu til det med høvl..

Jeg er blevet noget bekymret for det nye kuld, som består af to unger (heldigvis er hun ikke stor-producerende..). Jeg søger at få nogle råd om, hvordan man håndterer eller om en hunkanin kan håndtere to kuld så tæt på hinanden. Spørgsmål som: Gider mor-kaninen tage sig af de nye? Er der mælk nok til de nye? Kan den 1 måned gamle unge sammen med de to nye? -og spørgsmål i den dur.. Jeg bruger selvfølgelig nettet men, falder gang på gang over "kanin-tråde", hvor de som er rådvilde (som jeg selv), bliver haglet ned af dem som har forstand på kanin-arv. Kald mig bare kylling, men jeg tør næsten ikke poste et indlæg på de sider... Det er på ingen måde konstruktivt, det der kommer retur! Og hvis de ikke sad og var rådvilde og bekymrede før, så gør de da i hvert fald efter den behandling, de får af at have søgt hjælp i "de tråde".
Nu ved jeg godt, at blogland til tider kan "vise tænder", men MINE læsere er jeg sikker på kan se det fornuftige i konstruktiv kritik ;0) Så sidder du og har nogle råd, så smid dem endelig herinde. Vil lige minde om, at selvom jeg ikke har forstand på kaninarv (det var jo aldrig meningen vi skulle have unger til at starte med), så får kaninerne den mest kærlige og sunde behandling alligevel! Åh tror allerede jeg har taget skade af "de tråde", for jeg sidder jo og forsvarer mig en smule..


11 kommentarer:

 1. Hold nu op, hvor er den sød!
  Jeg aner desværre intet om kaniner eller kanin-avl. Nok har jeg selv haft kanin af flere omgange som barn, men det er altid endt med tragisk udgang med unger, der sat fast i burets hønsenet og døde og en kat, der snuppede 'Sally' midt i vores leg i efterårsbladene fra kastanietræerne - vildt traumatiserende! Jeg håber, du får nogle gode råd i en ordentlig tone. Tænk at kanineksperter skulle være sådan nogle skrappe bedrevidende personer - det passer jo ikke rigtig sammen med de små pelsede væsner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Line, den er simpelthen SÅ fantastisk nuttet! Og tænk nu kommer den løbende hen til én, når man nærmer sig buret og vil kæles med/op. Hvem kan stå for det! Der er virkelig grundlag for en meget tam kanin, sådan som den bliver kælet med.
   Ja, jeg er også noget overrasket over tonen... Puha! Nettet er i hvert fald blevet endevendt for informationer, men det ændrer jo ikke på situationen og at det åbenbart ikke er alt man kan finde viden om på nettet.
   Sikken en omgang oplevelser du har haft med kaniner! Åh, kan lige se katten og kaninen for mig. Uha!

   Slet
 2. Har desværre heller ikke så meget, at byde på i forhold til, kaninavl. Men synes, at det er synd, at de "brugbare" sider ikke kan "bruges"! :(

  Men sikke en sød lille Nin i har! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja det er ærgerligt. Der er heldigvis også nogle fornuftige iblandt, som forsøger at opveje de negative. Men de negative er bare meget vedholdende.. Og det gider jeg ærligtalt ikke. Ved med mig selv, at jeg ikke vil kunne lade være at tage det lidt til mig. Men måske det at poste dette indlæg og høre jeres kommentarer måske alligevel har givet mig lidt mod, og evnen til bare at lade det ligge, hvis jeg ender med en omgang høvl.. Nu må vi se om jeg vover pelsen :0)

   Slet
 3. Jeg har selv været der - to hunner, der pludselig fik unger. Det første kuld på 6 stk, en måneds tid efter kom der 4.. Moderen klarede det fint og der var ingen problemer - heller ikke kuldene imellem. Jeg taler selvfølgelig kun af min egen erfaring og aner ikke om det generelt går fint eller om vi bare var heldige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du aner ikke hvor meget jeg sætter pris på din kommentar. Det er rigtig dejligt at vide, at der er tilfælde hvor det går godt.

   Slet
 4. I øvrigt, kan jeg anbefale gnaverforum.dk, de plejer at opføre sig nogenlunde ordentligt..

  SvarSlet
 5. Sikke nogle skønne kaniner. Vi har selv haft kaniner, men fik ikke unger. I dag har vi hund og kat, og vi ringer til dyrlægen, når vi har spørgsmål. Find en lokal dyrlæge og spørg løs, eller gå på biblioteket og lån et par bøger om kaniner, det gjorde vi dengang. Håber du får svar på nogle af dine kanin-spørgsmål, og held og lykke med "ungerne" :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de gode råd, jeg tror efterhånden jeg har fået ro i sindet!

   Slet
 6. Hvor er du sød! De basal-viden er skam også helt rigtig :0) Tak!

  SvarSlet